Kotimaista laatua suoraan Torniosta

Timapuu-laatu tarkoittaa huolellista ja viimeisteltyä työtä, sekä parhaita valmistusmateriaaleja.

Valmistamme kaikki grillikodat, kotasaunat ja huvimajat Torniossa, Pohjois-Suomessa Lapin männystä, joka on erittäin arvostettu rakennusmateriaali ympäri maailmaa. Pohjoisen ankarissa olosuhteissa puu kasvaa hitaasti tiheäsyiseksi ja siitä tulee hyvin säänkestävää. Sen halkeilu ja eläminen on erittäin vähäistä, vaikka lämpötila ja ilmankosteus vaihtelisivat suurestikin.

Haluamme varmistaa, että voit nauttia uudesta piharakennuksestasi jopa loppuelämäsi. Siksi kuljetamme tuotteemme omalla kalustollamme ja asennamme ne avaimet käteen -valmiiksi paikanpäällä.

Asiakkaan tehtäväksi jää vain perustusten teko ja puun pintakäsitely, esim. kyllästys tai maalaus.

Rakenneratkaisut

Huolella mietityt rakenneratkaisut tuotteissamme, jossa jokainen yksityiskohta lattiasta kattoon on tarkkaan mietitty, sekä käyttömukavuuden, että kestävyyden kannalta. Kaikki grillikodat, kotasaunat ja huvimajat ovat 8-kulmaisia lukuun ottamatta suurinta, 10-kulmaista kotamalliamme. Kulmien määrän ansiosta tuotteemme vaikuttavat huomattavasti neliöitään suuremmilta ja tila saadaan paremmin hyödynnettyä.

Lämpötilanvaihtelut saavat kosteuden vuoroin tiivistymään kodan rakenteisiin, vuoroin haihtumaan. Timapuun tuotteiden rakenneratkaisut varmistavat, että kosteus ei jää muhimaan aiheuttaen vaurioita rakennukseen. Kattomme tehdään pystylaudoituksella ilman ponttia. Niinpä kosteus ei jää kattohuovan ja laudoituksen väliin vaan pääsee valumaan ja haihtumaan pois.


Kun seinähirret koostuvat yhdestä paksusta pontista, ei kosteus pääse ponttien väliin toisin kuin tuplapontillisessa ratkaisussa, joka saattaa kerätä kosteutta ponttien väliin. Tuotteiden seinärakenteena käytämme 45 mm vahvaa höylähirttä. Kun hirsi on tarpeeksi jämäkkää, rakennus pysyy hyvin kuosissaan ja palvelee sinua pitkään.
Kodan voi tilata halutessaan vielä jämäkämmästä, 70 mm paksusta höylähirrestä tai puolipyöreästä hirrestä.Räystäät päätämme aina oikeaoppisesti räystäspeltiin. Tällöin räystäslaudoitus pysyy varmasti kuivana. Kosteus valuu suoraan alas eikä jää kosteusvaurioita aiheuttavaan “huopapussiin”.

Monen hämmästykseksi 6,9 neliön ja 9,9 neliön grillikota ei tarvitse välttämättä savupiippua ja huuvaa. Jyrkkä katto ja oikeat mittasuhteet mahdollistavat toimivuuden ilman piippua ja huuvaa. Tästä johtuen kota on huomattavasti avarampi ja huuva ei ole näköesteenä keskellä. Ruuanlaittokin on huomattavasti miellyttävämpää, kun ei tarvitse kyykkiä huvan alle.